Categories
Harjoittelupaikat

Tarjolla monipuolinen oppisopimus- tai harjoittelupaikka kehitysvamma-alan asumisyksikössä

Paikka soveltuu lähihoitaja-, sairaanhoitaja-, sosionomiopiskelijalle tai niille aloille aikoville. Aurinkorinne on Honkalampi-Säätiön kehitysvammaisten asumisyksikkö. 30-vuotias Honkalampi säätiö on tunnettu kehitysvamma-alan hyvistä ja laadukkaista palveluista ja jatkuvasta toiminnan kehittämisestä, asiakkaan parhaaksi.

Me Aurinkorinteellä teemme Pykälää paremmin.

Työmme tavoitteena on, että asukkaamme saavat elää omannäköistä arkea omassa kodissaan. Aurinkorinteen kolme tassuterapeuttia Karo, Ilo ja Ilona ovat läsnä asukkaidemme ja työmme arjessa.

Kehitämme asukkaidemme omannäköistä arkea yhdessä koko asumisyksikkömme työyhteisön kanssa. Viime aikoina olemme kehittäneet omannäköistä elämää ja sen suunnittelua ja toteuttamista asukkaan toiveiden ja unelmien pohjalta, asukkaidemme digiosallisuutta sekä kommunikaatiotaitoja. Luontohoiva ja Aurinkorinteen kolme koiraa ovat toimineet meillä jo useamman vuoden yhtenä työn painopisteenä.

Henkilöstöömme kuuluu 12 ohjaajaa, 1 asumisavustaja sekä 1 palvelukotivastaava. Meillä on tarjolla asukastyöhön liittyviä ohjaajan tehtäviä lähihoitaja-, sairaanhoitaja- ja sosionomiopiskelijalle ja asumisavustajan työtehtävä sotealalle aikoville tai hoiva-avustajakoulutuksessa opiskeleville.

Ohjaajana työtehtäviisi kuuluu kehitysvammaisen asukkaan päivittäisiin tarpeisiin vastaaminen, mm. perushoito, arjen avustaminen, asukkaan mielekkään elämän mahdollistaminen. Toimit myös omaohjaajana muutamalle asukkaalle. Omaohjaaja vastaa asukkaan palvelun ja oman elämän suunnittelusta yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa. Tehtävään kuuluu tiivis yhteistyö asukkaan läheisten sekä muiden yhteistyötahojen kanssa, mm. fysioterapia, toimintaterapia, työtoiminnat, tulkkipalvelut, avustajat.

Ohjaajan tehtävässä vaaditaan, että olet suorittanut tai sinulla on mahdollisuus suorittaa  lääkehoidon, ensiavun sekä hygieniaosaamisen teoriaopinnot.

Asumisavustajana toimit yhdessä ohjaajan kanssa asukastyössä sekä huolehdit tukitehtävistä: ruokahuollosta, puhtaanapidosta ja pyykkihuollosta. Asumisavustajan tehtävässä vaaditaan, että olet suorittanut tai sinulla on mahdollisuus suorittaa ensiavun sekä hygieniaosaamisen teoriaopinnot. Puhtaanapidon, ruokahuollon ja pyykkihuollon perusosaaminen luetaan myöskin eduksi.

Meillä Aurinkorinteellä työssä on aikaa tarjota asukkaille heidän tarvitsemaansa tukea ja mahdollistaa heidän hyvä arkensa, yhdessä tiimin kanssa.

Käytössämme on Hilkka-asiakastietojärjestelmä, jonka käyttöön annamme perehdytyksen. Perus atk-taidot ovat avuksi työssä. Harjoittelun alussa perehdytämme sinut työhön ja tehtäviin sekä käymme läpi yksikön omavalvontasuunnitelman ja tietoturvatentin. Myös esimiestyön harjoittelu on meillä mahdollista. Käytössämme ovat sähköiset HR- ja talousjärjestelmät.

Toiveemme harjoittelun tai palkallisen oppisopimuksen ajankohdaksi on alkutalvi, jonka jälkeen voimme tarjota sinulle palkallista työtä kevään ja kesän ajan, esim. kesätyön tai oppisopimuksen kautta. Autamme tarvittaessa asunnon etsimisessä, ja asumisyksikössämme on vapaana huone, jossa voi tilapäisesti yöpyä.

Tarjoamme sinulle monipuolisen harjoittelupaikan. Eri-ikäisten kehitysvammaisten asiakkaiden auttaminen, ohjaaminen ja tukeminen opettaa erilaisia tietoja ja taitoja, joita tulevaisuuden lähihoitajalla, sosionomilla ja sairaanhoitajalla on hyvä olla. Meillä Aurinkorinteellä työssä on aikaa tarjota asukkaille heidän tarvitsemaansa tukea ja mahdollistaa heidän hyvä arkensa, yhdessä tiimin kanssa. Työ on itsenäistä, mutta tiimin ja lähiesimiehen tuki on aina lähettyvillä. Harjoittelussa sinua ovat perehdyttämässä ja ohjaamassa asiantuntevat ohjaajat. 

Ota yhteyttä: Palvelukotivastaava Sirpa Piipponen puh. 050 388 6642,  sirpa.piipponen@hl-s.fi