Categories
Harjoittelupaikat

Ilomantsin Museosäätiö etsii matkailualan harjoittelijoita kesäkaudelle 2022

Ilomantsin Museosäätiö on merkittävä museo- ja matkailualan toimija Ilomantsissa. Etsimme harjoittelijoita kesäkaudelle Ilomantsin Parppeinvaaran Runokylään ja Möhkön Ruukkimuseon alueelle.

Parppeinvaaran runokylä on saanut nimensä vaaralla 1800-luvulla asuneelta kuululta kanteleensoittaja Jaakko Parppeilta. Runokylää on rakennettu 60-luvulta lähtien karjalaisen rakennustaidon ja runonlaulajien muistoksi. Kylän monipuoliset rakennukset ja näyttelyt kertovat runonlaulajien perinnöstä, karjalaisesta ruokaperinteestä, sota-ajan tapahtumista sekä paikallisesta luonnosta. Parppeinvaaralla sijaitsevat Runonlaulajan pirtti, Mateli Kuivalattaren ja Korhosen museoaitat, Rajakenraali Raappanan maja, Kaikkien Pyhien tsasouna, Luontopirtti Mesikkä ja ravintola Parppeinpirtti.

Möhkön ruukki oli aikoinaan Suomen suurimpia järvimalmiruukkeja. Ruukin näyttelyt sijaitsevat päärakennuksessa Pytingissä ja ruukinaikaisessa kaupparakennuksessa Ambarissa. Ruukilla on myös Museoviraston restauroima ainutlaatuinen kanavajärjestelmä ja vanhassa asuntoproomussa Mantassa palvelee savottakahvila Möhkön Manta. Koitajoen kuohujen rannalla sijaitsee ruukin vanha paja, jossa järjestetään kesäisin taontanäytöksiä. Laajalla ruukin alueella kiertelee Lemmenpolku, joka johdattaa kulkijan Lotinankoskelle ja Möhkön Arboretumiin.

Museoharjoittelijana tehtäviisi kesäkaudella kuuluu museoiden aukipitäminen, ryhmäasiakkaiden opastus, museokauppojen hoito, tapahtumien suunnittelu ja toteutus, tiedottaminen, markkinointi sekä julisteiden ja ilmoitusten graafinen suunnittelu. Lisäksi kunnossapitopuolella museokohteiden siivous kesäkaudella. Harjoittelun lisäksi sinulla on mahdollisuus myös opinnäytetyön suorittamiseen.


Tehtävä edellyttää perustaitoja työelämässä toimimisesta ja perehtymistä museoiden asiasisältöihin. Tehtävät tarkentuvat opiskelijan osaamisen ja tavoitteiden mukaisesti. Kehittämistehtäviä voi tehdä ympäri vuoden. Voit olla joko Riverian tai Karelian matkailupuolen opiskelija. Parppeinvaaralla ja Museosäätiön toimistolla kunnantalolla voi liikkua ilman autoa, mutta Möhköön liikkumiseen tarvitset oman auton.


Ota yhteyttä: museonjohtaja Ulla Vartiainen puh. 0504098825 ulla.vartiainen@ilomantsinmuseot.fi
Tutustu kohteisiimme: Parppeinvaaran runokylä www.parppeinvaara.fi Möhkön ruukki www.mohkonruukki.fi