Categories
Blogit

Osaajia harvaan asutulle alueelle -hanke käynnistyi Ilomantsissa tutustumistilaisuudella

Pohjois-Karjalan alueella käynnistyi elokuussa 2021 Osaajia harvaan asutulle alueelle -hanke. Hankeidea sai alkunsa Ilomantsin yrittäjien ja yrittäjäyhdistyksen aloitteesta syksyllä 2019. Ilomantsin alueen yritykset ja yrittäjäyhdistys lähestyivät oppilaitoksia: alueella tarve saada opiskelijoita harjoitteluun ja työvoimaksi. Karelia-amk:n ja Riverian toteuttamassa hankkeessa kehitetään opiskelijoiden harjoitteluihin liittyvää toimintaa yritysten kanssa tehtävässä yhteistyössä. Kehittäminen lähtee liikkeelle Ilomantsista (pilottialue) syksyllä 2021, tämän jälkeen toimintaa laajennetaan muualle maakuntaan. Hankkeen kohderyhmiä ovat Karelia-ammattikorkeakoulun ja Riverian opiskelijat sekä heidän harjoittelujaan ohjaavat yritykset.

Hanketoimijat ja yrittäjät kokoontuivat Ilomantsissa 6.10. keskustelemaan yritysten harjoittelijatarpeista ja odotuksista. Samalla Karelia-amk:n ja Riverian asiantuntijat Mikko Lahti ja Tarja Ruuska kertoivat harjoittelu- ja TOP- työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoista.

Tilaisuudessa kerrottiin loppuvuoden ohjelmasta. Loppuvuodesta luvassa tutustumiskäyntejä Ilomantsiin, tietoa alueen tarjolla olevista harjoittelupaikoista ja tavoitteena on, että ensimmäiset harjoittelut käynnistyvät pilottialueella.