Categories
Blogit

Valtimolla tavattiin yrittäjä ja tutustuttiin metsäalan opintoihin

Kaunis pirtsakka toukokuinen aamu startattiin kohti maakunnan pohjoista osaa. Kohteena meillä oli Valtimolla Valtimo Components sekä Riveria, Valtimon koulutusyksikkö. Matkaan meitä lähti opiskelijoita Outokummun koulutusyksiköstä kone- ja tuotantotekniikasta sekä Teollisuus tutuksi-kurssilta. Mukana oli opettaja Harri Vaakanainen.

Metsäalaan ja metsätyökoneisiin tutustumassa

Ensimmäiseksi suunnattiin Valtimon koulutusyksikköön eli tuttavallisemmin metsäkonekoululle tutustumaan metsäalan koulutukseen, jossa koulutuspäällikkö Tommi Anttonen otti meidät iloisesti vastaan. Tommi esitteli meille erilaisia mahdollisuuksia, joilla voi opiskella metsäalaa. Lopuksi sitten tutustuttiin varsinaisiin metsätyökoneisiin ja halukkaat saivat kokeilla ajamista metsäkoneella turvallisuussyistä kuitenkin simulaattorilla.

Riverian Valtimon kulutusyksikössä meille esiteltiin mm. erilaisia metsätyössä käytettäviä koneita.
Koulutuspäällikkö Tommi Anttonen opasti opiskelijaa simulaattorin käytössä

Maittavan lounaan jälkeen matkaa jatkettiin Valtimo Componentsille. Täällä meitä vastassa olivat toimitusjohtaja Jaakko Kilpeläinen sekä tuotantopäällikkö Hannu Turunen. Miehet kertoivat meille Valtimo Componentsin historiaa ja nykypäivää. Saimme kuulla, että heillä tehdään CNC-koneistusta, jyrsintää ja sorvausta asiakkaiden tarpeisiin. Heillä vastataan uusien laitteiden ansioista esimerkiksi medikaalisektorin, lukitusteollisuuden, military-sektorin, hydrauliikkateollisuuden, optiikkateollisuuden ja elektroniikkateollisuuden tarpeisiin. Materiaalit, joita koneistuksessa käytetään ovat mm. messinki, kupari, muovi, alumiini ja työkaluteräs sekä ruostumaton teräs.

Valtimo Componentsilla tutustumassa koneistukseen

Perehdytyksen jälkeen saimme kierroksen Hannun johdolla tuotannon puolella, jossa saimme nähdä erilaisia metallin työstökoneita. Pääsimme vierailemaan myös kokoonpanon puolella, missä tehtiin mm. alihankintana kokoonpanotöitä eri firmoille.

Valtimo Componentsilla työt luistavat
Toimitusjohtaja Jaakko Kilpeläinen ja tuotantopäällikkö Harri Turunen kertoivat leppoisasti opiskelijoille yrityksestä ja sen toiminnasta

Päivä oli hyvin mielenkiintoinen ja silmiä avaava. Opiskelijoilla oli molemmissa paikossa runsaasti kysymyksiä ja ajatuksia, joita toivat reippaasti esille. Saatiin aikaan varsin mukavaa keskustelua niin Valtimo Componentsilla kuin Riverian Valtimon yksikössä.

Paluumatkalla nautittiin yhdessä kahvit Kolinportilla ja taidettiinpa vielä täytellä viimeisiä ESR-lomakkeita. Kiitos mukana oleille, kiitos Valtimo Components ja kiitos Valtimon yksikkö vieraanvaraisuudesta!


Teksti: Tarja Ruuska, projektiasiantuntija, Riveria

Kuvat: Tarja Ruuska