Categories
Harjoittelupaikat

Karjalanruusu M. Halonen etsii puutarha-alan opiskelijoita harjoitteluun

Tilalla on harvinainen hehtaarin kokoinen kukkapelto.

Karjalanruusu M. Halonen on kukkien alkutuottaja ja puutarhatila Rääkkylän Rasivaarassa. Kasvihuoneissamme viljellään laajaa valikoimaa kesäkukkien ja hyötykasvien taimia, ja tilalla on harvinainen hehtaarin kokoinen kukkapelto. Tilalla järjestetään vuosittain elokuussa Kukkakuhhaus, joka on laajalti tunnettu ja pidetty kesätapahtuma. Meillä työskentelee yrittäjän lisäksi keskimäärin kolme kokoaikaista työntekijää.

Etsimme nyt puutarha-alan opiskelijoita harjoitteluun

Puutarhalla on kolme sesonkia: maalis-kesäkuussa kasvihuonesesonki (kesäkukat ja hyötykasvien taimet), kesä-syyskuussa kukkapelto-sesonki (leikko- ja kuivakukat avomaalta, kesätapahtumat) sekä marras-joulukuussa joulusesonki ostokukilla. Sulan maan aikana toiminta keskittyy puutarhatila Halosen maille Rääkkylään, missä kasvihuoneet ja kukkapelto sijaitsevat. Harjoittelu voi sijoittua opintojesi vaiheesta ja kiinnostuksestasi riippuen mihin sesonkiin tahansa.

Puutarhalla perehdyttävänä ohjaajanasi ja esimiehenäsi toimii Pirjo Harinen ja työtä pääset tekemään työparin kanssa. Harjoittelijana työtehtävänäsi voi olla esimerkiksi siementen kylvö tai taimien koulinta ruukkuihin. Taimimyynnin sesonkiaikana pääset osallistumaan asiakaspalveluun ja kuormien tekoon. Asiakaspalvelussa pääset perehtymään kassan käyttöön. Kesällä kukkapellon istutus ja kitkentä työllistävät. Puutarhatilan alueen hoidossa on monenlaista työtä mm. rakenteiden siirtelyä, somistusta ja ruohon leikkausta. Kukkapellon sesongissa pääset käsiksi myös floristin töihin.

Työpäivän pituus on soviteltavissa, sesonkiaikana toukokuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin toimintaa on varhaisesta aamusta myöhään iltaan. Töitä tehdään säiden mukaan tehtäviä vaihdellen. Harjoittelupaikalle voit kulkea omalla autolla tai Kiteen suunnasta kimppakyydillä vakityöntekijöiden kanssa.

Puutarhatilallamme pääset harjoittelemaan todella monipuolisesti puutarha-alaan liittyviä työtehtäviä. Porukassamme on hyvä yhteishenki, tervetuloa viihtymään!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: Markku Halonen puh. 040 730 2067, markkuhalonen@hotmail.com